Crespelle agli asparagi

Crespelle agli asparagi

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    70 g
Crêpes
  • di burro a pezzi + q.b.
    50 g
  • di latte
    600 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
Besciamella
  • di latte intero
    600 g
  • di burro a pezzi + q.b.
    40 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi
Ripieno di asparagi
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di porro a pezzi
    60 g
  • di asparagi puliti e a pezzetti (1 cm)
    300
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    130 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 428 kcal / 1793 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11.8 g
Sód 564.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...