Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani + q.b.
- 20 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 40 g di vino bianco
- 420 g di acqua
-
½
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 70 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.5 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 620.6 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Tris di salse per aperitivo
30 Min
Risotto alle castagne
30 Min
Penne risottate ai gamberi
30 Min
Cheesecake al cioccolato al Varoma
1h
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Risotto alla carbonara
2h
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto allo zafferano, mascarpone e mandarino (Bimby Friend)
40min
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 Min
Risotto mele, speck e timo
40min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min