Risotto mascarpone e pepe rosa

Risotto mascarpone e pepe rosa

4.6 65 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 cucchiaino di pepe rosa in grani + q.b.
  • 20 g di scalogno a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 40 g di vino bianco
  • 420 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
  • 70 g di mascarpone
  • 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata (opzionale)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 620.6 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 2407.5 kJ / 575.5 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...