Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani + q.b.
- 20 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 160 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 40 g di vino bianco
- 420 g di acqua
-
½
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - 70 g di mascarpone
- 1 cucchiaino di scorza di limone grattugiata (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.5 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 620.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35min
Risotto mimosa
55min
Risotto con fichi e speck
40min
Risotto alla carbonara
2 godz.
Liquore alle pere
384h
Risotto zafferano e speck
35min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1h 30min
Risotto zafferano e salsiccia
40min
Risotto alle castagne
30 min
Risotto Gorgonzola e cipolle caramellate (Bimby Friend)
35min
Risotto mele, speck e timo
40min