Risotto alla carbonara

Risotto alla carbonara

4.4 193 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Salsa alla carbonara
  • 110 g di pecorino Romano a pezzi
  • 1 uovo
  • 4 tuorli
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Risotto
  • 30 g di scalogno
  • 40 g di burro
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
  • 60 g di vino bianco secco
  • 790 g di acqua
  • 1 dado per brodo di carne o vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a seconda del gusto personale
  • 200 g di guanciale a cubetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2118.6 mg
Białko 27.8 g
Kalorie 2970.3 kJ / 710 kcal
Tłuszcz 38.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Węglowodany 65.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...