Risotto alla carbonara

Risotto alla carbonara

4.4 173 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Salsa alla carbonara
  • di pecorino Romano a pezzi
    110 g
  • uovo
    1
  • tuorli
    4
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
Risotto
  • di scalogno
    30 g
  • di burro
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio), cottura 14-15 minuti
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    790 g
  • dado per brodo di carne o vegetale
    1
  • di sale a seconda del gusto personale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di guanciale a cubetti
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 710 kcal / 2970.3 kJ
Białko 27.8 g
Tłuszcz 38.7 g
Węglowodany 65.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 16.9 g
Sód 2118.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...