Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate a pasta gialla, sbucciate e tagliate a fette (0.5 cm)
- 500 g di acqua
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte parzialmente scremato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di provola affumicata a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184.6 kJ / 283.1 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 449.3 mg
Alternatywne przepisy
Frittelle di patate aromatiche
45 min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Tortilla di patate al vapore
45 min
Finocchi gratinati
30min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby®
1h 10min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1h 10min
Uova alla triestina
30min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1h 15min
Lasagna ai quattro formaggi
1h 30 min
Focaccia a bastone
5h
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1h 30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min