Patate gratinate al formaggio
TM6

Patate gratinate al formaggio

4.2 (33 oceny)

Składniki

  • 800 g di patate a pasta gialla, sbucciate e tagliate a fette (0.5 cm)
  • 500 g di acqua
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di latte parzialmente scremato
  • 40 g di amido di mais (maizena)
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di provola affumicata a tocchetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1184.6 kJ / 283.1 kcal
Białko
15.4 g
Węglowodany
25.8 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
1.7 g
Sód
449.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy