Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di patate a pasta gialla, sbucciate e tagliate a fette (0.5 cm)
- 500 g di acqua
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte parzialmente scremato
- 40 g di amido di mais (maizena)
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di provola affumicata a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184.6 kJ / 283.1 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 449.3 mg
Alternatywne przepisy
Frittelle di patate aromatiche
45 min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45 min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 min
Focaccia a bastone
5h
Tortilla di patate al vapore
45 min
Frittelle di riso
1h
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Sformato tricolore
1 godz. 30 min
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Lasagna ai quattro formaggi
1 godz. 30 min
Patate schiacciate al forno
1h