Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di fecola di patate
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di provola, a fette
- 80 g di prosciutto cotto, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 385.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo di frittata
45min
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 Std. 30 Min
Contorno di patate americane speziate
45min
Tortilla di patate al vapore
45min
Frittatina alle zucchine
30min
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 Std. 30 Min
Bortellina
30min
Focaccia con patate e rosmarino (TM6)
2h 35min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Torta della nonna al cioccolato
1 Std. 30 Min