Focaccia di patate in padella

Focaccia di patate in padella

4.5 24 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 fette

Składniki

  • 500 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 30 g di fecola di patate
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 150 g di provola a fette
  • 80 g di prosciutto cotto a fette

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 385.6 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 874 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...