Focaccia di patate in padella

Focaccia di patate in padella

4.8 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 fette

Składniki

  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 - 4 rametti
  • di pepe nero macinato fresco
    2 - 3 pizzichi
  • uova
    2
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di fecola di patate
    30 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di provola a fette
    150 g
  • di prosciutto cotto a fette
    80 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 209 kcal / 874 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 15.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 385.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...