Caramelle ricotta e pere in salsa di speck

Caramelle ricotta e pere in salsa di speck

4.3 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • uova medie
    3
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano
    50 g
  • di ricotta fresca
    200 g
  • pera sbucciata e a cubetti (1x1 cm) (vedere consigli)
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di gherigli di noci
    40
  • di speck a listarelle
    100 g
  • di salvia fresca le foglioline lavate e asciugate
    5 - 6 foglie
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di panna da cucina
    200 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 527 kcal / 2204.7 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 647.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...