Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 120 g di prosciutto crudo a listarelle
- 1 uovo
- 3 tuorli
- 70 g di panna da cucina
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca, tipo pappardelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2598.3 kJ / 621 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1137.1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta panna e salmone
30 min
Spaghetti alla "carbonara sbagliata"
30 min
Pici all'etrusca
1h 45 min
Spaghetti alla checca
40 Min
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1h 30 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Casarecce crema di formaggi e salsiccia
30 min
Gramigna alla salsiccia
45 Min
Pasta alla carcerata
30 min
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 Std.
Pasta alla ionica
30 min
Spaghetti alla siciliana
30 min