Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
30 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
15 g oleju
-
1 ¾ łyżeczkę soli
-
260 g ryżu białego
-
110 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
-
75 g koncentratu pomidorowego
-
4 ½ jajka roztrzepanego
-
75 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
35 liści bazylii, świeżych
-
30 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
bułka tarta, ilość do panierowaniapanierka panko ilość do panierowania
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
352.5 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
626.3 kJ /
149.7 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
11.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.