Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
85 g ryżu białego
-
40 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ jajka roztrzepanego
-
25 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
12 liści bazylii, świeżych
-
10 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
bułka tarta, ilość do panierowaniapanierka panko ilość do panierowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
511.6 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
645.7 kJ /
154.3 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron po alpejsku
45min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45min
Placek czosnkowo-serowy
2h
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1h 15min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2h 45min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40min
Imprezowe kąski preclowe
1h 20min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1h
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1h 35min