
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
120 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
120 g sera żółtego np. cheddara, goudy, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
230 g mąki pszennej
-
300 g mleka
-
50 g oleju
-
10 g cukru
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do natłuszczenia i smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
559 kcal /
2338.8 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
51.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
918 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska