
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g szynki gotowanej, wędzonej, w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 120 g sera żółtego, np. cheddara, goudy, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 230 g mąki pszennej
- 300 g mleka
- 50 g oleju
- 10 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do natłuszczenia i smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2338.8 kJ / 559 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 918 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
10 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 dk
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1h
Racuchy na maślance
30min
Placki z serka wiejskiego
30min
Bananowe gofry lub placki
25 dk
Roladki tostowe z sosem owocowym
30min
Placki bananowe
30min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35min