Urządzenia i Akcesoria
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
420 g
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
50 g miodu
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
200 g sera feta w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
604.4 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1307.7 kJ /
312.5 kcal
Tłuszcz
25.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Węglowodany
14.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Przyprawa za'atar
5 min
Migdały w kokosowej białej czekoladzie
40 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Kremowy dip z fety
5 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min