Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym

Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym

4.7 472 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
420 g

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 50 g miodu
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 200 g sera feta w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 150 g sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 604.4 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1307.7 kJ / 312.5 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...