
Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki200 g
-
chałwy waniliowej lub czekoladowej, pokrojonej na kawałki100 g
-
miodu15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
miąższu pomarańczy wyfiletowanego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 - 450 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
503.9 kcal /
2108.4 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
42.5 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Sód
43.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska