
Urządzenia i Akcesoria
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
200 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
100 g chałwy waniliowej lub czekoladowej, pokrojonej na kawałki
-
15 g miodu
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
400 - 450 g miąższu pomarańczy wyfiletowanego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
503.9 kcal /
2108.4 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
42.5 g
Węglowodany
28.1 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
24.4 g
Sód
43.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Limonkowe serniczki na zimno z sosem malinowym
1 godz. 40 min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 godz. 15 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5 godz. 40 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 godz.
Deser twarogowy z mango
15 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min