Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta pistacjowa
- 20 g cukru
- 400 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, bez skórki
- 30 - 40 g oleju
Ganache pistacjowy
- 450 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 390 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ¼ łyżeczki soli
- 45 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 28641.9 kJ / 6841 kcal
- Białko
- 125 g
- Węglowodany
- 361 g
- Tłuszcz
- 560 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka pistacjowa z palonym masłem
3h 40min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Pasta orzechowa
5min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 Std. 45 Min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40min
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Mąka migdałowa
5min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min