
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250 - 300
g białych bułek, czerstwych (3-4 szt.), pokrojonych na 1,5 cm kromki
lub 250 - 300 g czerstwego chleba białego, pokrojonego na 1,5 cm kromki - 500 g mleka
- 100 g cukru
- 25 g masła
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 2 jajka
- masło klarowane, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1267.1 kJ / 302.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 261.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
45min
Focaccia
2 godz. 50 min
Kogel-mogel
5 Min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40min
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
1h 25min
Pikantny dip serowy
20min