Wersje kompatybilne
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g malin, świeżych
lub 300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 1000 g mleka
- 100 g kaszy manny
- 80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej -
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 żółtka
- 1 szczypta soli
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1153 kJ / 275.6 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 99.5 mg
Alternatywne przepisy
Nocna owsianka w słoiczkach
10óra
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 Min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35min
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 Min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35min
Bananowa kasza manna
20 Min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 Min
Ryż na mleku z musem malinowym
1h 5 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25min