Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g owoców z kompotu, np. wydrylowanych wiśni, truskawek, śliwek, porzeczek
- 150 - 200 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka masła orzechowego
-
10
g miodu (opcjonalnie)
lub 10 g cukru (opcjonalnie) - owoce jagodowe, świeże, np. maliny, truskawki, borówki, do podania
- migdały, w płatkach, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 768.4 kJ / 183.6 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 85.9 mg