Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di scalogno, a metà
- 500 g di melanzane, a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva,+ q.b.
-
2
cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 800 g di acqua
- 80 g di chicchi di miglio
- ½ cucchiaino di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe
- 10 g succo di lime, spremuto fresco + q.b.
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- coriandolo fresco q.b. per guarnire
- pane q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1687 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 251.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di carote e sedano con olio alle erbe
45min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Vellutata speziata di zucca
50min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40min
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50min
Fichi freschi ripieni
20 min
Crema di broccoli e porri
45min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min