Minestra di grano saraceno con zucca e porri

Minestra di grano saraceno con zucca e porri

4.4 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla in quarti
    40 g
  • di porro a pezzi
    70 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di polpa di zucca a cubetti (1 cm)
    200 g
  • di patate pelate e a cubetti (1cm)
    150 g
  • di acqua
    800 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • di grano saraceno sciacquato e sgocciolato
    120 g
  • di ceci bianchi lessi
    200 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 21.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...