Sauté veloce di verdure al burro di arachidi

Sauté veloce di verdure al burro di arachidi

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio vegetale (es. olio di girasole o olio di canola)
  • 500 g di verdure miste dure (es. broccoli, cavolfiori, carote, fagiolini, sedano rapa, funghi), tagliate a pezzi (1 cm)
  • 50 g di acqua
  • 10 g zucchero
  • 20 g di salsa di soia
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 300 g di verdure miste a foglia (es. cipolle, sedano, spinaci, cavolo, cavolo napa), tagliate a pezzi (3-5 cm)
  • 100 g di burro di arachidi
  • 10 g di olio di sesamo
    10 g di olio vegetale, (es. olio di girasole o olio di canola)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 793.5 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 1808.5 kJ / 432.3 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...