Nidi di rondine prosciutto e mozzarella

Nidi di rondine prosciutto e mozzarella

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca verde
  • 100 g di spinaci freschi lavati e asciugati
  • 250 g di semola di grano duro + q.b.
  • 1 uovo
  • 20 g di acqua
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 250 g di mozzarella a pezzi
Besciamella
  • 500 g di latte intero
  • 40 g di burro a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
  • 250 g di prosciutto cotto a fette
  • 50 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1185 mg
Białko 54.8 g
Kalorie 4260 kJ / 1018.3 kcal
Tłuszcz 65.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 34.1 g
Węglowodany 56.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...