Nidi di rondine prosciutto e mozzarella

Nidi di rondine prosciutto e mozzarella

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca verde
  • di spinaci freschi lavati e asciugati
    100 g
  • di semola di grano duro + q.b.
    250 g
  • uovo
    1
  • di acqua
    20 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    200 g
  • di mozzarella a pezzi
    250 g
Besciamella
  • di latte intero
    500 g
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • di prosciutto cotto a fette
    250 g
  • di burro
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1018.3 kcal / 4260 kJ
Białko 54.8 g
Tłuszcz 65.3 g
Węglowodany 56.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 34.1 g
Sód 1185 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...