Involtini di roast beef con mozzarella e pomodoro

Involtini di roast beef con mozzarella e pomodoro

4.6 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di erbe aromatiche fresche miste (rosmarino, salvia, alloro)
    10 g
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino
  • di controfiletto di manzo (in un unico pezzo)
    900 - 1000 g
  • di acqua
    600 g
  • di mozzarella per pizza, a cubetti (circa 5 mm)
    200 g
  • di pomodori senza semi, tagliati a cubetti (circa 5 mm)
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    4 cucchiai
  • di foglie di basilico fresche a fette sottili (circa 2 mm)
    20 g
  • di fiocchi di sale
    ½ cucchiaino
  • di erba cipollina fresca + q.b.
    20 g
  • acqua q.b. sino a raggiungere 150 g
  • di burro
    20 g
  • di amido di mais (maizena)
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 419.7 kcal / 1756.2 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 3.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 1067.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...