Polenta nera e fagioli

Polenta nera e fagioli

4.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

Polenta
  • 2350 g di acqua
  • 150 g di fagioli neri secchi (vedere consigli)
  • 170 g di farina di grano saraceno per polenta
  • 30 g di chicchi di segale integrale
  • 10 g di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Salsa alle acciughe
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di cipolla rossa a rondelle
  • 1 spicchio di aglio
  • 35 g di acciughe sott'olio sgocciolate
  • 5 g di prezzemolo fresco tritato
  • 10 g di aceto balsamico
Terminare la preparazione
  • prezzemolo fresco (opcjonalnie) tritato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1041.5 mg
Białko 16.6 g
Kalorie 1674.5 kJ / 400.3 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...