Mushroom brown rice risotto (Diabetes)

Mushroom brown rice risotto (Diabetes)

3.2 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    20 g
  • boiling water to soak
    500 g
  • doongara rice brown (see Tips)
    260 g
  • warm water to soak
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • leek trimmed, white part only, cut into pieces
    270 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh oyster mushrooms thinly sliced
    100 g
  • fresh Swiss brown mushrooms thinly sliced
    200 g
  • water
    200 g
  • Vegetable stock paste salt free (see Tips)
    2 tsp
  • fresh thyme leaves only, plus extra to garnish
    3 sprigs
  • ground black pepper to taste
  • lemon juice to serve
    1 tsp
  • pecorino cheese grated
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362.5 kcal / 1517.5 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 141 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...