Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried porcini mushrooms
- 500 g boiling water, to soak
- 260 g doongara rice, brown (see Tips)
- warm water, to soak
- 15 g extra virgin olive oil
- 270 g leek, trimmed, white part only, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 100 g fresh oyster mushrooms, thinly sliced
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, thinly sliced
- 200 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste, salt free (see Tips)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- ground black pepper, to taste
- 1 tsp lemon juice, to serve
- 50 g pecorino cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1517.5 kJ / 362.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 141 mg
Alternatywne przepisy
Chilli with corn bread
50min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Salmorejo
2 Std. 10 Min
Potato pancakes
45min
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55 min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 Std.
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
Porcini mushroom risotto
35min
Zucchini cheddar slice
45min
Pea and mint soup
20min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
1 Std. 10 Min