Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried oregano
- 200 g brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 80 g tomato paste
- 50 g red wine
- ½ tsp salt, plus extra to season cooking water
- 500 g eggplant, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 2 tbsp pitted Kalamata olives
- 1200 g water
- 320 g dried pasta of choice
- 20 g toasted pine nuts
- shaved Parmesan cheese, to serve
- fresh basil leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084.3 kJ / 496.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 489.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil and pumpkin pot pies
1óra 25p
Pasta with fennel and tomato sauce
40 Min
Risotto verde (TM6)
30 Min
Summer dahl
35 Min
Silverbeet dahl
8 Std. 40 Min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3u.
Mushroom risotto (TM6)
30 Min
Wonton soup (vegetarian)
45 Min
Yasai miso ramen
35 Min
Hoisin tofu with brown rice
50 Min
Lentil bolognese
30 Min
Vegan moussaka
1u. 50min