Slow-cooked eggplant pasta sauce

Slow-cooked eggplant pasta sauce

3.3 86 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • dried oregano
    2 tsp
  • brown onion cut into wedges (3-4 cm)
    200 g
  • olive oil
    30 g
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    80 g
  • red wine
    50 g
  • salt plus extra to season
    ½ tsp
  • eggplant cut into pieces (approx. 2 cm)
    500 g
  • pitted Kalamata olives
    2 tbsp
  • water
    1200 g
  • dried pasta of choice
    320 g
  • shaved Parmesan cheese to serve
  • fresh basil leaves for garnishing
  • toasted pine nuts
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 386.5 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 2056.1 kJ / 491.4 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 79.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...