Wersje kompatybilne
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 egg whites
- 400 g canned unsalted black beans
- 2 garlic cloves
- 350 g broccoli, chopped into florets
- 10 sprigs fresh coriander, stems only and cut into thirds, leaves reserved
- 2 eggs
- 75 g lupin flour
- 2 tsp baking powder
- ground black pepper, to taste
- extra virgin olive oil spray
- 430 g fresh mango, sliced thinly
- 1 fresh jalapeño chilli, sliced thinly
- 25 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5140 kJ / 1230 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 56 g
- Sód
- 1110 mg
Alternatywne przepisy
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 godz. 30 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1h 35 min.
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Brak ocen
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1h
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35 min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24h 55min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Warm satay bowl
1 godz. 10 min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40 min