Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 茶匙 油
- 500 克 明蝦 (約6隻),開背去鬚腳、腸泥
- 5 粒 蒜頭, 去蒂頭
- 2 大匙 乾辣椒
- ½ 茶匙 花椒粒
- 1 根 新鮮紅辣椒, 切片(約1公分)
- 1 茶匙 醬油
- 1 茶匙 麻辣醬
- ¼ 茶匙 七味粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 560 kJ / 134 kcal
- Białko
- 24.55 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 2.85 g
- Błonnik
- 0.55 g