
Urządzenia i Akcesoria
麻辣鮮蝦
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 人份
Składniki
-
油1 茶匙
-
明蝦 (約6隻),開背去鬚腳、腸泥500 克
-
蒜頭 去蒂頭5 粒
-
乾辣椒2 大匙
-
花椒粒½ 茶匙
-
新鮮紅辣椒 切片(約1公分)1 根
-
醬油1 茶匙
-
麻辣醬1 茶匙
-
七味粉¼ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
134 kcal /
560 kJ
Białko
24.55 g
Tłuszcz
2.85 g
Węglowodany
2.7 g
Błonnik
0.55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

名廚美饌
90 Przepisów
Tajwan
Tajwan