Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水 (川燙用)
- 10 克 蔥 ,切段
- 10 克 薑 ,切片
- 15 克 米酒
- 800 克 豬腳 ,切塊(約5公分)
- 15 克 油
- 20 克 蒜頭
- 100 克 洋蔥 ,切絲
- 15 克 新鮮紅辣椒 ,去蒂頭、略拍扁
- ¼ 茶匙 薑黃粉
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 600 克 麥芽啤酒
- 100 克 醬油
- 1 粒 八角
- 15 克 冰糖
- 150 克 紅蘿蔔 ,去皮、切塊(約3公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3524.9 kJ / 843.3 kcal
- Białko
- 51.2 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Błonnik
- 2.6 g