Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 15 克 蒜頭
- 400 克 帶皮雞腿肉, 切塊(約2公分)
- 200 克 罐裝玉米粒 (約半罐),瀝乾水份
- 50 克 紅甜椒, 切丁(約0.5公分)
- ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 糖
- 10 克 米酒
- 50 克 蔥, 切段(約1公分)
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 11.25 g
- Tłuszcz
- 7.375 g
- Błonnik
- 1.7 g