蕃茄羊肉湯
TM5 TM6

蕃茄羊肉湯

5.0 (10 ocen)

Składniki

  • 15 克 油
  • 50 克 洋蔥
  • 50 克 濃縮蕃茄泥
  • 500 克 牛蕃茄 ,切大塊
  • 1000 克 水
  • 500 克 去骨羊肉 (燉煮用) ,或羊梅花肉塊
  • 3 片 甘草
  • 5 克 當歸
  • 2 片 乾燥月桂葉
  • 50 克 西洋芹
  • 80 克 紅蘿蔔
  • 150 克 高麗菜 ,切大片
  • 2 ½ 茶匙 鹽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1105.6 kJ / 264.5 kcal
Białko
35.2 g
Węglowodany
12.6 g
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy