Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 薑
- 250 克 豬粗絞肉
- 3 朵 乾香菇, 沖洗至軟
- 20 克 紅蘿蔔, 切小塊
- 3 粒 新鮮荸薺, 去皮、切半
- 1 枝 蔥, 切成蔥花
- 2 小撮 黑胡椒粉
- ½ 茶匙 鹽
- 2 茶匙 醬油
- ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 太白粉
- 150 克 糯米, 泡水1小時,瀝乾備用
- 600 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2.559 g
- Węglowodany
- 6.701 g
- Tłuszcz
- 4.679 g
- Błonnik
- 0.214 g