
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tatrzańska (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
20 porcji
Składniki
-
mąki krupczatki460 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia140 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki230 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu60 g
-
żółtka2
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jabłek np. Szarej lub Złotej Renety, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)2000 - 2100 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265.2 kcal /
1109.7 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
22.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 godz. 20 min
Piernik z kawą zbożową
3 godz. 20 min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2 godz. 30 min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5 godz. 30 min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Szarlotka tatrzańska (TM6)
2 godz.
Sernik Izaura
2 godz.
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5 godz. 30 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Szarlotka tradycyjna
2 godz. 20 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min