Urządzenia i Akcesoria
Dżem z owoców leśnych
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
1000 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych np. malin, jeżyn, borówek
-
180 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
8.5 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2499.5 kJ /
597 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
24.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
151 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1h 30min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem malinowy
40min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Powidła wiśniowe
1h 55min
Konfitura jagodowa z anyżem
1h 10min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min