Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de concombre
- 8 pincées de sel
- 800 g d'eau
- 150 g de boulgour
- 100 g de pois chiches en conserve, rincés et égouttés
- 3 brins de persil frais (opcjonalnie)
- 5 feuilles de menthe fraîche
- 50 g d'oignon rouge
- 3 pincées de poivre moulu
- 20 g d'huile d'olive
- 20 g de jus de citron
- 100 g de feta, émiettée
- 20 g de pistaches, décortiquées et non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324 kJ / 316.5 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 595.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de quinoa au poulet et pesto de roquette
30min
Salade de pommes de terre, pois chiches et feta
50min
Salade de blé aux tomates, artichauts et olives
25min
Salade de haricots blancs, pesto de tomates confites
10min
Salade grecque
30min
Salade de haricots cannellini
10min
Salade d'épeautre à la grecque
30min
Salade de lentilles aux poivrons
40min
Salade thaïe aux cacahuètes
40min
Salade de courgette aux olives et feta
15 Min
Salade de boulgour aux fèves et amandes
45 Min
Salade de quinoa, tomates, pois chiches et mozza
25min