Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 65 g de beurre, en morceaux
- 50 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 200 g de lait
- 4 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g d'épinards frais
- 150 g de feta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 497 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Pâtes aux courgettes, au citron confit et aux figues
35 min
Sauté de légumes et sauce aux cacahuètes
30 min
Chakchouka à l'avocat
25 min
Aubergines roulées à la ricotta
1h 30min
Crumble de légumes au parmesan
1 Std.
Quiche courgette-épinard à la feta
30 min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 godz. 20 min
Pizza crème aux champignons, mozzarella et huile de basilic
2 godz. 40 min
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50 min
Gratin de patate douce
50 min
Moussaka grecque
1 godz. 20 min
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50 min