Wersje kompatybilne
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de feuilles de basilic frais
- 40 g de graines de tournesol
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 1 oignon jaune, coupé en quatre
- 50 g de tomates confites à l'huile
- 300 g de riz spécial risotto
- 50 g de vin blanc
- 700 g d'eau bouillante
- 1 cube de bouillon, émietté
- 50 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2361 kJ / 563 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux champignons
30min
Risotto milanais au safran
30min
Pad thaï au poulet
2h
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Nouilles chinoises à la dinde, épinards et sauce cacahuète
30min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 min
Risotto au citron, burrata et romarin
1h 10min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30min
Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic
45min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45min