![Aubergines roulées à la ricotta Aubergines roulées à la ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/536caed40a473bb42ac689519cf22f10/Derivates/bb0ef4972ff969c16d183198b243a97cedda7bbd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 850 g de tomates, en morceaux
- 1 branche de romarin frais
- 2 aubergines
- 250 g de ricotta
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- sel
- poivre moulu
- 75 g de mozzarella râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 288 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Saumon poêlé sauce tomates cerise et épinards
35min
Chakchouka à la feta
1小时
Orecchiette aux courgettes, aubergine, amandes et basilic
45 分钟
Empanadas aux légumes et pesto
50min
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1 Std. 20 Min
Boulettes d'aubergine et boulgour, sauce yaourt aux herbes
1hod. 35min
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50min
Quiche aux épinards et feta
1 Std. 20 Min
Moussaka grecque
1 Std. 20 Min
Lasagne chèvre et courgette
1小时
Polpette à l'italienne, sauce tomate et spaghetti
50min