Urządzenia i Akcesoria
Rolada z boczku i schabu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
630 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą 1 płat (grubość 3-4 cm)
-
380 g schabu wieprzowego w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżka nasion kopru włoskiego, suszonych
-
¼ - ½ łyżki suszonych płatków chili
-
skórkę z pomarańczy z ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki (4 x 1 cm)
-
2 ½ ząbka czosnku
-
1 łyżeczka liści szałwii, suszonych3 liście szałwii, świeże
-
15 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
25 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1553.5 mg
Białko
33.9 g
Kalorie
4277.8 kJ /
1022.4 kcal
Tłuszcz
96 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
34.7 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Rolada ze schabu
5 godz. 15 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Żeberka wieprzowe z meksykańską salsą pomidorową
50 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min