Rolada z boczku i schabu

Rolada z boczku i schabu

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

  • 630 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą 1 płat (grubość 3-4 cm)
  • 380 g schabu wieprzowego w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka nasion kopru włoskiego, suszonych
  • ¼ - ½ łyżki suszonych płatków chili
  • skórkę z pomarańczy z ½ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki (4 x 1 cm)
  • 2 ½ ząbka czosnku
  • 3 liście szałwii, świeże
    1 łyżeczka liści szałwii, suszonych
  • 15 g soli morskiej, gruboziarnistej
  • 25 g białego wina, wytrawnego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1553.5 mg
Białko 33.9 g
Kalorie 4277.8 kJ / 1022.4 kcal
Tłuszcz 96 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 34.7 g
Węglowodany 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...