
Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący boczek z piwnym sosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody900 g
-
piwa słodowego500 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
surowego boczku, bez kości, ze skórą1400 - 1600 g
-
kminku, mielonego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
-
kakao, niesłodzonego, naturalnego (opcjonalnie)1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
570 kcal /
2388 kJ
Białko
56 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min