Urządzenia i Akcesoria
Chrupiący boczek z piwnym sosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
900 g wody
-
500 g piwa słodowego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa i do smaku
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1400 - 1600 g surowego boczku, bez kości, ze skórą
-
1 - 2 łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka kakao, niesłodzonego, naturalnego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
56 g
Kalorie
2388 kJ /
570 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min