
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 600 g mąki pszennej
- 180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 70 g mleka
- 70 g wody
- ¾ łyżeczki soli
Nadzienie z indykiem
- 2 jajka
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 200 g pora białej części, pokrojonego w 2 cm plastry
- 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g białego wina, wytrawnego
-
70
g hiszpańskiego sosu pomidorowego tomate frito (patrz wskazówka)
lub 70 g krojonych pomidorów, z puszki - 500 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wariant)
- 200 g szynki gotowanej pokrojonej na 2-3 cm kawałki lub w kostkę
- 200 g warzyw, mieszanych np. marchewki, pieczarek, pokrojonych na 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- mąka pszenna do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 702.7 kcal / 2940.1 kJ
- Białko
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Sód
- 1164 mg