
Urządzenia i Akcesoria
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kaczka faszerowana
-
1 tuszka z kaczki (ok. 2300 g), bez podrobów
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g migdałów, blanszowanych
-
70 g moreli suszonych, bez pestek
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
500 g mięsa wieprzowego z szynki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
15 g bułki tartej
-
50 g mleka
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Kasza gryczana z żurawiną
-
1 ząbek czosnku
-
35 g selera naciowego pokrojonego w 3-4 mm plastry
-
30 g masła
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej
-
70 g żurawiny, suszonej
-
600 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1777 kcal /
7442 kJ
Białko
78.3 g
Tłuszcz
140.8 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 Std. 40 Min
Karkówka z cebulą
1 Std. 45 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Wielkanocny pasztet z królika
3 Std.
Pstrąg marynowany
25 Std. 35 Min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 Std. 15 Min
Balotyna z kaczki
2 Std. 45 Min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 Std. 30 Min
Kurczak faszerowany ryżem
2 Std. 50 Min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 Std. 5 Min