Urządzenia i Akcesoria
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kaczka faszerowana
-
1 tuszka z kaczki (ok. 2300 g), bez podrobów
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g migdałów, blanszowanych
-
70 g moreli suszonych, bez pestek
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
500 g mięsa wieprzowego z szynki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
15 g bułki tartej
-
50 g mleka
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Kasza gryczana z żurawiną
-
1 ząbek czosnku
-
35 g selera naciowego pokrojonego w 3-4 mm plastry
-
30 g masła
-
300 g kaszy gryczanej, prażonej
-
70 g żurawiny, suszonej
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
78.3 g
Kalorie
7442 kJ /
1777 kcal
Tłuszcz
140.8 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
60.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 min
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Kurczak faszerowany ryżem
2 godz. 50 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min