Golonka w sosie piwnym

Golonka w sosie piwnym

4.3 267 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • golonki o wadze 400-500 g każda
    2
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • ząbki czosnku pokrojone wzdłuż na ćwiartki
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    20 g
  • piwa jasnego
    250 g
  • wody
    1270 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    400 g
  • miodu
    30 g
  • szałwii, suszonej, otartej
    ½ łyżeczki
    1 łyżeczka szałwii, świeżej, posiekanej
  • mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 1831 kcal / 7669 kJ
Białko 90 g
Tłuszcz 134.7 g
Węglowodany 62.2 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...