
Urządzenia i Akcesoria
Golonka w sosie piwnym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
golonki o wadze 400-500 g każda2
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
ząbki czosnku pokrojone wzdłuż na ćwiartki2
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
piwa jasnego250 g
-
wody1270 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki400 g
-
miodu30 g
-
szałwii, suszonej, otartej½ łyżeczki
-
mąki pszennej1 czubata łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1831 kcal /
7669 kJ
Białko
90 g
Tłuszcz
134.7 g
Węglowodany
62.2 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska