![Rolada z boczku z daktylami na Varomie Rolada z boczku z daktylami na Varomie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5385D12-1481-479A-A3EF-062B5B558DD9/Derivates/4CD5D2E2-74EB-4F23-B0D4-329409A94FB6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 69 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 516.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Schab chrzanowy
2h 30min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4h 15 min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Schab gotowany na parze
1óra 50p
Schab z Varomy
3h 40 min
Karkówka po karkonosku
1óra 50p
Soczysty filet z indyka na kanapki
16sa