
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
ząbków czosnku5 - 6
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście6 gałązek
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 czubata łyżka
-
estragonu, suszonego½ łyżki
-
daktyli, suszonych, bez pestek75 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)1300 - 1400 g
-
wody2200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
698.7 kcal /
2923.3 kJ
Białko
12.5 g
Tłuszcz
69 g
Węglowodany
6.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
25.1 g
Sód
516.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska