Urządzenia i Akcesoria
Wegańska „ryba” z selera po grecku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
-
50 g napoju roślinnego np. ryżowego, owsianego
-
50 g mąki pszennej
-
1 płat wodorostów nori
-
575 g wody
-
200 g selera obranego, przekrojonego na pół, pokrojonego w 0,5-1 cm półplastry
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
25 g pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1019 mg
Białko
6 g
Kalorie
1062.5 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 h 40 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 h 5 min
Wegański szarpaniec
7 h 10 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 h 40 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 h 40 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 h 30 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Barszcz wegetariański
1 h 10 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 h 50 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 h 20 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 h 10 min