![Brazo gitano de café Brazo gitano de café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9d4204f72dbbd3bfb91f91d2a6cc8ef8/Derivates/625d4ade9311e311d5b391fdcc6d47404a43074d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha con avellanas
- 40 g de licor de avellanas
- 20 g de avellanas
- 5 huevos
- 100 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 100 g de harina de repostería
- 5 g de café soluble
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de queso mascarpone
- 200 g de queso cremoso
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 5 g de café soluble
Cobertura y terminación
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- 10 - 20 g de avellanas troceadas
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 466 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 185.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de queso cremoso
5 Std. 50 Min
Tarta de la abuela
4 godz. 30 min
Hojaldre de mascarpone y manzana
45min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Tarta de manzana de la abuela (Apple pie)
1u. 10min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Cinnamon rolls orange pie
5 Std. 30 Min
Baklava de chocolate - Turquía
4hod. 45min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Crema inglesa con cobertura rota de caramelo
1h 15 min
Coquitos rellenos de chocolate
1u. 20min