Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho plancha con avellanas
- 40 g de licor de avellanas
- 20 g de avellanas
- 5 huevos
- 100 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 100 g de harina de repostería
- 5 g de café soluble
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 80 g de azúcar
- 150 g de queso mascarpone
- 200 g de queso cremoso
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 5 g de café soluble
Cobertura y terminación
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao), en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- 10 - 20 g de avellanas troceadas
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1952 kJ / 466 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 185.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tarta San Marcos
4h
Pastel cordobés
1 godz. 45 min
Pastel de Rey (Bolo-rei escangalhado)
3h 30min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13u. 30min
Marquesas
30 min
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Tarta versátil de celebración
1 godz. 30 min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min