Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de harina de fuerza
- 5 g de sal
- 30 g de azúcar
- 12 g de levadura prensada fresca
- 3 huevos
- 25 g de leche fría
- 145 g mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 250 g de agua
- 4 cucharadas de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Naranjas confitadas
9h 20min
Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)
2h 30min
Trenza de leche
2h 30min
Rollos de brioche salados
1h 20min
Minirroscón de Reyes
3h
Galletas linzer
1h 45min
Bollos de espelta malteados con semillas de amapola y sésamo
14 Std. 30 Min
Cuernos de brioche
2h 30min
Mini baguettes rústicas
16 godz. 30 min
Pan gallego con masa madre
15 godz. 30 min
Panecillos de leche
4 Std. 30 Min