![El brioche de Paco Torreblanca El brioche de Paco Torreblanca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9bb5a04b-d5b6-4692-8868-c61b4ef2c3ac/Derivates/b62910eb-981e-4705-be3d-3eeddd349002.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de harina de fuerza
- 5 g de sal
- 30 g de azúcar
- 12 g de levadura prensada fresca
- 3 huevos
- 25 g de leche fría
- 145 g mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 250 g de agua
- 4 cucharadas de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 217 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de trigo, centeno y maíz
3 Std.
Cuernos de brioche
2h 30 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Panecillos de cerveza con queso cheddar
2h
Panecillos de agua
2h
Buñuelos de pixín
30 Min
Pan raíz de parmesano, aceitunas y nueces con masa madre (larga fermentación)
23 Std.
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Roscón de rosas
4 Std.
Corona de brioche con crema de whisky
5h
Panecillos de leche
4h 30min