Pastel de crema bávara de yogur y naranja

Pastel de crema bávara de yogur y naranja

4.6 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

  • 1 plancha de bizcocho genovés de Ø18 cm x 1,5 cm de grosor
Crema de yogur
  • 3 hojas de gelatina
  • 200 g de yogur natural
  • 40 g de azúcar glas
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
Mousse de yogur y naranja
  • 3 hojas de gelatina
  • 170 g de nata (35% de grasa)
  • 120 g de zumo de naranja recién exprimido (sin pulpa)
  • 25 g de azúcar glas
  • 170 g de yogur natural
Gelatina de naranja
  • 3 hojas de gelatina
  • 200 g de zumo de naranja recién exprimido (sin pulpa)
  • 60 g de azúcar glas
  • 1 - 2 naranjas en rodajas de 5 mm y cada rodaja, en cuartos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 69.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1298 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 33.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...