Pastel de crema bávara de yogur y naranja

Pastel de crema bávara de yogur y naranja

4.6 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

  • plancha de bizcocho genovés de Ø18 cm x 1,5 cm de grosor
    1
Crema de yogur
  • hojas de gelatina
    3
  • de yogur natural
    200 g
  • de azúcar glas
    40 g
  • de nata (35% de grasa)
    200 g
  • de vainilla líquida
    1 cucharadita
Mousse de yogur y naranja
  • hojas de gelatina
    3
  • de nata (35% de grasa)
    170 g
  • de zumo de naranja recién exprimido (sin pulpa)
    120 g
  • de azúcar glas
    25 g
  • de yogur natural
    170 g
Gelatina de naranja
  • hojas de gelatina
    3
  • de zumo de naranja recién exprimido (sin pulpa)
    200 g
  • de azúcar glas
    60 g
  • naranjas en rodajas de 5 mm y cada rodaja, en cuartos
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 310 kcal / 1298 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 33.2 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 69.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...