![Rosquillas listas y tontas (Madrid) Rosquillas listas y tontas (Madrid)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6c393953-72b4-4382-bcad-fb6e0b539e6e/Derivates/951b8538-71be-4921-aa57-5e8284fa9d57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 5 huevos
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 30 g de licor de anís dulce
- 20 g de anís en grano
- 400 g de harina de repostería
- 1 huevo batido
Jarabe y glaseado para rosquillas listas
- 500 g de agua
- 150 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- 1 pellizco de sal
- 170 g de azúcar glas
- 1 cucharada de licor de anís
- 1 cucharada de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Flores de carnaval
40 min
Glorias de yema
5h 15min
Caracolas con mazapán
1sa 40 dk
Pan de Cádiz
6h
Pixín amariscado
3h 30min
Polvorones de limón
13 Std.
Pan de centeno y manteca
16h
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Estrella con crema de chocolate y avellanas
2 godz.
Rosquillas
30 min
Bollos suizos de calabaza y canela
2 godz.