Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 5 huevos
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 30 g de licor de anís dulce
- 20 g de anís en grano
- 400 g de harina de repostería
- 1 huevo batido
Jarabe y glaseado para rosquillas listas
- 500 g de agua
- 150 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- 1 pellizco de sal
- 170 g de azúcar glas
- 1 cucharada de licor de anís
- 1 cucharada de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Tarta de fruta fresca
2 godz. 30 min
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4h 30min
Crema pastelera
10min
Roscón de Reyes
4 godz.
Bizcocho de naranja
1 godz.
Galletas de caramelo
40min
Tortas blandas de anís
1 godz. 20 min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1h 30min
Bizcocho de naranja XXL
1 godz. 15 min
Rosquillas
30 min
Bizcocho de manzana y canela
1 godz. 15 min
Bizcocho de aceite de oliva
40min