Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piononos
- 4 huevos L
- 100 g de azúcar
- 2 cucharaditas de miel
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- 100 g de harina de repostería
- 4 huevos (L)
Crema de relleno
- 350 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
- 120 g de leche
- 120 g de azúcar glas
- 60 g de cacao puro en polvo
Cobertura
- 200 g de nata
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nueces peladas troceadas
- 4 - 6 nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2504 kJ / 599 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Hojaldre de mascarpone y manzana
45 min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Milhojas con crema de vainilla
5h
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 Std. 40 Min
Tarta de chocolate blanco y negro
1h 25min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min