![Tarta rayada Tarta rayada](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25af325d-85a0-4ef0-bb47-e10ff0d9210a/Derivates/36be13bc-eefd-4845-8d0d-a59f2ebbd09d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piononos
- 4 huevos L
- 100 g de azúcar
- 2 cucharaditas de miel
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- 100 g de harina de repostería
- 4 huevos (L)
Crema de relleno
- 350 g de mantequilla (a temperatura ambiente) en trozos
- 120 g de leche
- 120 g de azúcar glas
- 60 g de cacao puro en polvo
Cobertura
- 200 g de nata
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de nueces peladas troceadas
- 4 - 6 nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2504 kJ / 599 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Tarta de chocolate almendrada
3h
Miniroscones de bizcocho
9 Std.
Milhojas con crema de vainilla
5 godz.
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5 godz.
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4 godz. 40 min
Tarta de fruta fresca
2h 30min
Tarta de chocolate blanco y negro
1h 25min