Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos plancha de chocolate
- 12 huevos
- 300 g de azúcar
- 240 g de harina de repostería
- 3 pellizcos de sal
- 90 g de cacao puro en polvo
Crema de relleno
- 350 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 120 g de leche
- 150 g de azúcar glas
Musgo
- 100 g de galletas maría
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- ¼ de cucharadita de colorante alimentario verde
Cobertura
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 70 g de agua
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3043 kJ / 727 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 46.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 154.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Roscón Kinder®
10h 30min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Tronco de chocolate
2h
Tarta San Marcos
4h
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13 godz. 30 min
Geoda cake
4h
Cheesecakes con galleta caramelizada
4 Std. 30 Min
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Tarta adikosh
2h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2h 35min