Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g orange juice (approx. 1 orange)
- 450 g carrots (approx. 4), peeled and cut into thirds
- 250 g green apple, cut into quarters and cores removed
- 2 celery stalks (approx. 120 g), cut into halves
- 1 pinch sea salt (optional)
- 60 g walnuts, chopped (optional)
- 1 tbsp olive oil (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 609 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 77 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Colourful quinoa salad
40min
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Russian beetroot salad
1h 10min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15min
Fresh fennel salad
10min
Jewelled quinoa salad
1h 35min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Israeli couscous salad
1 godz.
Miso coleslaw
20min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min