Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, zest only, no white pith
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g orange juice (approx. 1 orange)
- 450 g carrots (approx. 4), peeled and cut into thirds
- 250 g green apple, cut into quarters and cores removed
- 2 celery stalks (approx. 120 g), cut into halves
- 1 pinch sea salt (optional)
- 60 g walnuts, chopped (optional)
- 1 tbsp olive oil (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 609 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 77 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable soup
35min
Broccoli salad
10 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 Min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Vitality truffles
25min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Chopped vegetable salad
10 Min
Green goodness soup
10 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30 Min
Beetroot salad
10 Min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 Min
Rice salad
1h